Marketing data analist – Navingo B.V.

Om onze ambities voor Navingo waar te maken zoeken wij een leergierige Marketing data analist die het marketingcommunicatie team komt versterken. Hier krijg je de kans om een eigen stempel te drukken op data analyse en de verdere uitbouw van de commerciële inzet ervan.

Wie zijn wij?

Navingo is een mediabedrijf dat ruim 20 jaar geleden is opgezet vanuit de passie voor  online en de maritieme en offshore energy sector. In 20 jaar heeft de organisatie zich ontwikkeld van één website naar een bedrijf dat de maritieme en offshore energy werelden verbindt en inspireert in de reis richting duurzame oplossingen. Navingo is bekend in deze sectoren; Navingo biedt w.reldwijde platforms waarin ideeën, informatie en mensen elkaar vinden en faciliteert de groei die organisaties in deze sector willen realiseren. Dit doen we met onder andere onze merken Offshore Energy, OffshoreWind.biz, DredgingToday.com en Navingo Career. Deze producten zijn een begrip binnen Europa en daarbuiten. We werken voor veel bedrijven in de sector, van groot naar klein, waaronder de gerenommeerde bedrijven Mammoet, Damen, Van Oord, bp, TotalEnergies Huisman Equipment en Jumbo Maritime.

Kernproducten zijn gespreid over verschillende kanalen; online, print en fysiek. Daaronder vallen websites, nieuwsbrieven, tijdschriften, het carrière platform (online vacaturebank en jaarlijkse carrière beurs) en fysieke events. Het jaarlijkse event Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) in de RAI in Amsterdam trekt jaarlijks meer dan 500 exposanten en 7.000 bezoekers uit de hele wereld. Onze nieuwsbrieven bereiken dagelijks meer dan 100.000 CEO’s en managers van bedrijven in de maritieme en offshore energy sectoren. De nieuwswebsites worden maandelijks bezocht door meer dan 400.000 unieke bezoekers. Kortom, een groot internationaal bereik én de ambitie dit verder uit te breiden. We investeren daarom verder in onze digitale marketing.

Ons marketing team is toegewijd en ondersteunt met de juiste software om het verschil te maken. De cultuur binnen Navingo is pragmatisch, gericht op klantwaarde en op commerciële groei.

Wat ga je bij ons doen?

In deze rol help je Navingo en haar klanten om data om te zetten tot waardevolle stuurinformatie. Je draagt primair bij aan het verzamelen, structureren, analyseren, visualiseren en interpreteren van sales & marketing data. Data haal je uit verschillende applicaties zoals Copernica, Salesforce, GA4, Adserver en systemen voor ticketing, exposanten en vacatures. Je rapporteert aan de Digital Marketing Manager en werkt vanuit het marketing team nauw samen met het sales team.

Alhoewel je veelal zelfstandig werkt, ben je ook sparring partner binnen en buiten de organisatie als het aankomt op kansen voor commerciële groei. Je weet laaghangend fruit voor onze teams en klanten te vertalen naar kansen en professionaliseert in duidelijke stappen onze data strategie en het bijbehorende (master) data management. Jouw natuurlijke vertrekpunt is de klantrelatie. Het is een veelomvattende rol die een brede scope kan hebben. Hierbij is het de kunst om gestructureerd te werk te gaan en te zorgen dat zaken op tijd af worden gemaakt.

Vanuit kennis, ervaring en data win je het vertrouwen van het sales en marketing team en weet je hen op basis van data proactief te inspireren door te laten zien wat de rendementen van de verschillende campagnes zijn en geef je suggesties voor nieuwe kansen en ideeën.

Kortom, een afwisselende functie waarin je je verder kan ontwikkelen en veel mogelijkheid krijgt om zelf vorm te geven aan de rol van data.

Je houdt je onder andere bezig met:

 • Overzicht creëren; Alle databronnen en vaststelling van de relevante bronnen
 • Inzicht creëren; Dataverzameling, -beheer, -analyse en -rapportage vanuit beschikbare marketing bronnen en sales systemen
 • Ondersteuning van de Digital Marketing Manager t.a.v. briefing van SEO/SEA en web bureaus op basis van marketing analyses
 • Vaststellen van de ROI per marketing campagne
 • Advisering naar aanleiding van prestaties van campagnes naar klantinzichten en potentiële nieuwe diensten voor Navingo door waardevolle dashboarding
 • Inzichtelijk maken van verbeterpunten in de klantreis en online sales funnels
 • Optimaliseren van datainfrastructuur, -modellen, -analyse en -capture in stappen
 • Overbrengen van kennis aan vakgenoten bij onze klanten

Herken jij je in onderstaande?

 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met het structureren, verwerken en analyseren van marketing datasets uit verschillende bronnen
 • Je begrijpt wat het is om marketing o.b.v. ROI uit te voeren
 • Je bent analytisch sterk en accuraat
 • Proactief. Wacht niet tot iets gevraagd wordt en je houdt van verantwoord experimenteren
 • Starter die zaken afmaakt, waardoor conclusies getrokken kunnen worden
 • Houdt van optimaliseren
 • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal
 • Denkt in commerciële kansen
 • Weet binnen een groeiende organisatie koers te houden
 • Je bent bekend met verschillende marketingsystemen zoals Copernica, Google GA-4, Google optimize, Google tag manager, Google Insights
 • Bij voorkeur affiniteit met de maritieme en/of offshore energy sector(en)

Wat maakt dit een interessante baan?

Een uitdagende en groeiende (inter-)nationale onderneming met korte lijnen in een zeer dynamisch marktsegment. De rol kan je zelf neerzetten en organiseren voor verdere toekomstige groei. Bijdragen aan een duurzamere toekomst in de maritieme en offshore energy sectoren. Hier heb je de kans om te laten zien wat data waard is en mag je jezelf breder ontwikkelen. Je werkt nauw samen met een kundige Digital Marketing Manager binnen het marketingcommunicatie team. Naast een goed salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden biedt deze baan je een prettige werksfeer binnen een open en leergierige bedrijfscultuur waar veel ruimte is voor jouw persoonlijke ontwikkeling.