Digital Marketing Manager – Navingo B.V.

Om onze ambities voor Navingo waar te maken zoeken wij een stevige Digital Marketing Manager. Hier krijg je de kans om een eigen stempel te drukken op de (digitale) marketing en de verdere uitbouw daarvan binnen de organisatie.

Wie zijn wij?

Navingo is een mediabedrijf dat ruim 20 jaar geleden is opgezet vanuit de passie voor  online en de maritieme en offshore energy sector. In 20 jaar heeft de organisatie zich ontwikkeld van één website naar een bedrijf dat de maritieme en offshore energy werelden verbindt en inspireert in de reis richting duurzame oplossingen. Navingo is bekend in deze sectoren. Navingo biedt wereldwijde platforms waarin ideeën, informatie en mensen elkaar vinden en faciliteert de groei die organisaties in deze sector willen realiseren. Dit doen we met onder andere onze merken Offshore Energy, OffshoreWind.biz, DredgingToday.com en Navingo Career. Deze producten zijn een begrip binnen Europa en daarbuiten. We werken voor veel bedrijven in de sector, van groot naar klein, waaronder de gerenommeerde bedrijven Mammoet, Damen, Van Oord, bp, TotalEnergies Huisman Equipment en Jumbo Maritime.

Kernproducten zijn gespreid over verschillende kanalen; online, print en fysiek. Daaronder vallen websites, nieuwsbrieven, tijdschriften, het carrière platform (online vacaturebank en jaarlijkse carrière beurs) en fysieke events. Het jaarlijkse event Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) in de RAI in Amsterdam trekt jaarlijks meer dan 500 exposanten en 7.000 bezoekers uit de hele wereld. Onze nieuwsbrieven bereiken dagelijks meer dan 100.000 CEO’s en managers van bedrijven in de maritieme en offshore energy sectoren. De nieuwswebsites worden maandelijks bezocht door meer dan 400.000 unieke bezoekers. Kortom, een groot internationaal bereik én de ambitie dit verder uit te breiden. We investeren daarom verder in onze digitale marketing.

Ons marketing team is toegewijd en ondersteunt met de juiste software om het verschil te maken. De cultuur binnen Navingo is pragmatisch, gericht op klantwaarde en op commerciële groei.

Wat ga je bij ons doen?

In deze nieuwe rol geef je leiding aan het marketingcommunicatie team van 4 medewerkers. Naast een marcom specialist bestaat het team uit een content marketeer, product owner en een marketing data analist. Daarnaast stuur je externe bureaus aan op specifieke onderdelen zoals SEO en website optimalisatie. Je bent strategisch sparring partner voor de Managing Director van Navingo en neemt zelf beslissingen binnen de strategische kaders. Je vertaalt met jouw team de groeiambities naar een marketingmix die resultaten laat zien en je professionaliseert de (digitale) marketing. Je brengt daarvoor kennis en ervaring mee van weboptimalisatie en funnel management. Jouw natuurlijke vertrekpunt is de klantrelatie. Je bent een groot voorstander van automatiseren en het schaalbaar inrichten van processen en businessmodellen en hebt hier bij voorkeur ervaring in.

Vanuit kennis, ervaring en data sla je de brug met sales en weet je hen proactief te ondersteunen met prospects, campagnes en middelen. Vanwege de opzet en omvang van het team is het van belang dat je een sturende rol hebt die soms operationeel kan zijn op het niveau van campagnes of middelen. Jouw kennis en ervaring draag je daarmee over aan het team zodat ook zij groeien in hun professionaliteit.

Kortom, een brede en afwisselende functie waarin je echt jóuw stempel mag drukken op de inrichting en groei van onze onderneming en onze internationale merken. Vanwege het strategisch kader van de rol, heb je veel mogelijkheid om deze zelf vorm te geven.  

Je houdt je onder andere bezig met:

 • Leidinggeven aan het marketingcommunicatie team en externe bureaus
 • Verder uitbouwen van de data gedreven (digitale) marketing strategie en het vertalen hiervan naar omzet gedreven campagnes en communicatiemiddelen
 • Het bepalen van de gewenste ROI van campagnes
 • Professionaliseren van bestaande systemen, processen en middelen en niet bang zijn daar keuzes in te maken; behouden of vernieuwen.
 • Optimaliseren van de klantreis, vooral in de eerste en laatste fases van het sales proces
 • Rapporteren over de commerciële bijdrage van marketing en communicatie activiteiten
 • Budget bepaling van de marketing functie

Herken jij je in onderstaande?

 • Je hebt hbo denk- en werkniveau en aantoonbare ervaring en resultaten geboekt met digitale (B2B) marketing
 • Je bent resultaatgericht en weet gesprekspartners binnen en buiten Navingo te inspireren en uit te dagen op basis van ervaring, kennis en data
 • Je bent bekend met verschillende relevante systemen en applicaties (o.a. Copernica,  Salesforce, Google Analytics)
 • Je ziet kansen in de markt en durft de vrijheid te pakken hier snel op in te springen
 • Zelfstarter. Weet binnen een dynamische organisatie koers te houden
 • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal
 • Leidinggevende ervaring is vereist
 • Bij voorkeur affiniteit met de maritieme en/of offshore energy sector(en)

Wat maakt dit een interessante baan?

Een uitdagende en groeiende (inter-)nationale onderneming met korte lijnen in een zeer dynamisch marktsegment. De kans om zelf vorm te geven aan de professionalisering van de marketingcommunicatie en een eigen team op en uit te bouwen. Hier maak je de stap naar een bredere, leidinggevende rol. Bijdragen aan een duurzamere toekomst in de maritieme en offshore energy sectoren. Ruimte om strategie te bepalen en te sparren binnen het MT. Naast een goed salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden biedt deze baan je een prettige werksfeer binnen een open en leergierige bedrijfscultuur waar veel ruimte is voor jouw persoonlijke ontwikkeling.